EN

Относно филма

„Случаят Бедечка“ търси част от решението на проблема със застрояването на природата. Идеята на филма е по един ясен и лесен за възприемане начин да хвърли светлина върху механизмите на застрояване, които се прилагат не само на местно ниво, но и в цялата страна... а може би и извън нея.

„Случаят Бедечка“ събира информация и мнения на експерти по казуса със застрояването на един старозагорски парк, като цели да представи засегнатите страни обективно и нетенденциозно. Преплетен с личната история на създателката на филма, в него се търси отговор на въпросите дали това, което изглежда законно, е всъщност справедливо. Има ли начин гражданите да противодействат на несправедливостите, които произлизат от действащата държавна идеология? Дали човекът е по-голяма заплаха за природата, отколкото тя за него и можем ли да съжителстваме в хармония с нея? А можем ли въобще без нея?

Филмът представлява едно търсене на истината под формата на пътешествие. За него авторката на филма казва: „То тръгва от родината и детството ми, отвежда в далечни и скрити кътчета, за да ме научи, че любовта към природата е общия език между хората по цялото земно кълбо. А опазването й не е тежка мисия, а път за развитието на всички живи същества.“ Посланието на филма е, че само чрез природата можем да се свържем помежду си, но и само свързвайки се помежду си можем да я запазим.

Виж трейлъра!

"СЛУЧАЯТ БЕДЕЧКА" - ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ - ТРЕЙЛЪР